Proiectele CeCOP

Programul de Tutoriat

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) oferă structurilor SNSPA un program de tutoriat ce are ca scop familiarizarea studenților din anul I cu mediul universitar, prezentarea facilităților oferite de universitate (cazare în cămine, biblioteci fizice și online, mobilități de studii Erasmus), precum și oportunități de internship, organizarea studiilor, drepturile și obligațiile studenților, taxe (cuantum și planificări), etc.

Ceeea ce a început în anul 2007 ca program de tutoriat pentru studenții de la Facultatea de Științe Politice s-a extins ulterior la nivelul tuturor facultățile, tutorii fiind studenți din anii mai mari. Astfel încurajăm și schimbul de experiență între boboci, colegii din ani mai mari și absolvenți, precum și dezvoltarea comunității academice a universității.

Fiecărei facultăți îi corespunde un anumit număr de tutori, în funcție de numărul specializărilor existente. CeCOP apreciază feedback-ul oferit de studenții din primul an de studiu, astfel că bobocii își pot exprima impresiile referitoare la programul de tutoriat și pot acorda note tutorilor.

SNSPA Internship Fair (SIF)

Târgul de Joburi SIF organizat anual de CeCOP oferă studenților SNSPA oportunitatea de a interacționa direct cu angajatori din diferite domenii de activitate. Fiindcă suntem comiși spre a asigura inserția pe piața muncii pentru studenții și absolvenții noștri, dorim să le asigurăm acestora oportunități de carieră reale și ne dorim să dezvoltăm relații de durată cu mediul de afaceri. În plus, SIF este o ocazie valoroasă pentru studenții noștri de a simula etapele aplicării pentru un loc de muncă.

SNSPA Student Start Up (SSSU)

SNSPA Student Start Up sau Zilele Porţilor Deschise la SNSPA este un eveniment desfăşurat anual cu scopul de a oferi informații cu privire la oferta educațională a facultăților din SNSPA, precum și informații cu privire la viața studențească.

Pe parcursul unei săptămâni, elevii  au  ocazia  de  a  interacționa cu mediul universitar prin cursuri speciale, proiecţii de film, workshopuri şi dezbateri asociate fiecărui domeniul de studiu din SNSPA.

Serile Masteratelor SNSPA

Serile Masteratelor SNSPA este un proiect care presupune informarea studenţilor din ciclul de licenţă din facultăţile SNSPA, dar şi din alte universităţi despre oportunităţile pe care le oferă SNSPA la nivelul programelor de masterat. Printr-o cunoaștere în prealabil a beneficiilor absolvirii unui masterat chiar de la absolvenți și profesori, viitorii masteranzi își vor putea trasa singuri parcursul profesional.

Alumni SNSPA de succes

Traseul educațional și profesional al absolvenților noștri este foarte important pentru noi, de aceea organizăm în fiecare an întâlniri cu alumni SNSPA cu scopul de a asigura schimbul de experiență între generații și de a consolida comunitatea noastră academică.

Absolvenții care participă la aceste evenimente oferă studenților informații practice din domeniile lor de activitate și răspund întrebărilor cu privire la pașii spre o carieră de succes.

În plus, la nivelul universității există deja Comunitatea Alumni SNSPA.

Observatorul Angajabilității

CeCOP împreună cu personalul administrativ şi didactic SNSPA a dezvoltat Observatorul Angajabilității cu scopul de urmări traseul profesional al absolvenților SNSPA.

Concluziile studiului contribuie la stabilirea strategiilor de dezvoltare în domeniul relaţionării cu piaţa de muncă din domeniile aferente specializărilor oferite de către SNSPA.

În plus, CeCOP sprijină dezvoltarea de rapoarte personalizate la nivelul fiecărei structuri SNSPA. Spre exemplu, la nivelul Facultății de Management a fost realizată o cercetare cu privire la angajabilitate, inserție pe piața muncii și traseu educațional la nivelul primelor promoții de absolvenți. Rezultatele studiului sunt disponibile aici.

Trainingurile oferite de CeCOP au ca punct de pornire nevoile de formare personală și profesională ale studenților SNSPA, iar prin diversitatea lor ating o multitudine de teme precum: branding personal; dezvoltarea profesională; public speaking; managementul proiectelor; scriere de proiecte europene; PR; antreprenoriat; organizare de evenimente.

Evenimente speciale facilitate de CeCOP în SNSPA:

John Adair, primul profesor de leadership din lume, invitat special la SNSPA 

Participarea studenților SNSPA la Fabrica de Antreprenori 

 

 

Leave a comment